Renovera kök

Köket är hemmets hjärta

Köket är något av hemmets hjärta – och detta gäller inte bara i Sverige, utan i hela världen. Oavsett om man äter amerikanska hamburgare, japansk sushi, falafel från mellanöstern eller svensk pytt i panna till middag så är köket en viktig faktor när det gäller att skapa trivsel.

Om en familj ska kunna trivas tillsammans i köket så bör det självklart vara snyggt och trivsamt, men ännu viktigare är att det är funktionellt så att man enkelt och bekvämt kan genomföra sina sysslor där.

Att renovera köket är ett säkert sätt att skapa större trivsel, men också höja värdet på huset eller lägenheten. Hela hemmet kommer att få en fräschare och skönare stämning med ett fräscht och nyrenoverat kök.

Vi gör både stora och små jobb

En köksrenovering kan innebära många olika saker. Både arbetsinsatsen och kostnaden kan variera stort. Antingen byter man ut köksluckor och målar om eller så gör man en helrenovering som inkluderar byte av tak, golv och stammar. Vi har kunskapen och erfarenheten att hjälpa dig att renovera ditt kök, oavsett vilken arbetsinsats som krävs.

Ett nytt kvalitetskök är en stor investering för de flesta, men med tanke på värdehöjningen så är det värt att ta i ordentligt. Inte minst med tanke på framtiden då ett nytt, välrenoverat kök kommer att hålla länge och värdet på köket kommer att bestå.

 modernt blått kök med marmor

Olika stilar på olika hus

Oavsett vilket hus eller lägenhet du bor i, så kan vi hjälpa dig att renovera köket på bästa sätt. Ett gammalt hus kan vi lyfta genom att renovera med tidstrogen design, men med moderna material som motsvarar dagens höga krav. I ett modernare kök så går det bättre att experimentera med moderna stilar och mönster. Men det kan vara värt att tänka på att ett trendigt kök snabbt riskerar att bli omodernt, så fundera igenom vad du vill ha gjort ordentligt innan du anlitar oss för en köksrenovering.

Tänk också igenom hur köket är planerat innan projektet startar och vi kan börja jobba. En viktig sak att tänka på är att köket måste vara lättstädat. Stora och öppna golvytor och tåliga bänkar gör det lättare att hålla köket fräscht. Vi rekommenderar också utdragbara lådor, med sådan slipper man sträcka sig och slita på ryggen när man sträcker sig efter ett glas som står längst in.

El och VVS inga problem för oss

När man renoverar köket så måste vitvaror och belysning installeras på ett korrekt sätt av yrkesutövare som kan el och rörläggning. Vi har den kompetensen. Du kan också ta del av ROT-avdraget, vilket gör att du sparar en slant på att låta oss renovera ditt kök.

Renovera kök Stockholm – några snabba tips

Planera ditt kök ergonomiskt. Anpassa diskbänkar och andra ytor så att den passar de som ska laga maten. Ingen mår bättre av att stå böjd över diskbänkarna när man hackar morötter! Ett annat tips är att öka avståndet mellan bänkskiva och skåp för att skapa lite extra luft.

Tänk på akustiken. Ett kök blir sällan hemtrevligt om ljuden studsar runt, se till att det dämpas en aning med rätt kakel och klinker. Dessutom rekommenderar vi extra tysta diskmaskiner, inte minst i mindre kök där det ofta kan bli ganska hög ljudvolym.

Löstagbar kran. Att ha möjlighet att ta loss kranen och hålla den i handen gör det lättare att diska till exempel stora plåtar och skärbrädor. Ett bra tips är även att välja en blandare med duschfunktion i munstycket som gör det möjligt att få en bredare stråle exempelvis när du diskar.

Maximera kökets arbetsyta. När du ska renovera kök är ett tips att placera köksstommen upp till tio centimeter från väggen på en eller fler av kökets sidor. Då kan diskbänkarna bli djupare, något som ger ett bättre utrymme för kökets alla sysslor.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök